Lokacija Fonda Apartments Koper

Apartmaji Fonda Apartments Koper se nahajajo v leta 2018 prenovljeni značilni mestni hiši na Pristaniški ulici, ki je ena glavnih  sprehajalnih ulic in obdaja jugozahodni del starega mestnega jedra mesta Koper. Pristaniška ulica je namenjena predvsem pešcem, promet je namreč v zadnjih letih urejen le enosmerno. Ulica je priljubljeno stičišče domačinov pri opravljanju vsakodnevnih opravil in nakupov, tako domačine, kakor tudi turiste pa razvaja z bogato ponudbo gostinskih lokalov, butikov, knjigarn, trgovin, turističnih agencij in mestne tržnice z bogato ponudbo sezonskih lokalnih pridelkov ter ribarnico. V neposredni bližini apartmajev bo tako vsak gost lahko našel nekaj zase.

Kaj početi v Kopru

Mesto Koper

Staro mestno jedro in njegove znamenitosti

Nastanitev v apartmajih Fonda Apartments Koper je odlično izhodišče za potep po znamenitih uličicah starega mestnega jedra Kopra in ogled njegovih zgodovinskih arhitekturnih in kulturnih znamenitosti. Titov trg s Stolnico Marijinega vnebovzetja, Pretorsko palačo in Loggio je od apartmajev oddaljen le 350 m, Pokrajinski muzej Koper pa 500 m. Le nekaj minut hoje pa vas loči tudi do številnih drugih znamenitih trgov, palač in ostalih pomembnih kulturnih spomenikov, ki so ohranili osnovne značilnosti srednjega veka in so vsekakor vredni ogleda.

Kopanje v morju

Bližnje plaže in bazeni

Nastanitev v apartmajih Fonda Apartments Koper gostom ponuja odlično izhodišče za sprehod do morja, ki je oddaljeno le 300 m ali kopanje na mestni plaži, oddaljeni le 600 m. Ob prijetnem sprehodu (1,7 km) pa je gostom na voljo tudi kopanje v kopališču Žusterna z odkritim olimpijskim bazenom.

Aktivni oddih

Bližnji športno rekreacijski parki, sprehajalne in kolesarske poti

Gostom, ki si ne glede na bližino morja in plaže želijo še aktivnejšega oddiha, je na voljo priljubljen in sodobno opremljen športni park Bonifika, ki je od apartmajev Fonda Apartments Koper oddaljen le 300 m. Ta zajema igrišča za tenis, košarkarska igrišča, igrišča za rokomet, igrišča za nogomet, fitnes na prostem, fitnes na prostem za starejše, otroška igrala, napajalnike za vodo, osvežujoče parne prhe, javni wc in parkirne površine. Okoli športnega parka pa je speljana tekaška steza, dolga natanko 1 km.

Vsem gostom pa vsekakor priporočamo tudi sproščujoč sprehod po koprskih urejenih sprehajalnih poteh in parkih. Posebej priporočamo sprehod po novo urejenem razgibanem mestnem parku ter sprehod po Semedelski cesti, po kateri se lahko tik ob morju sprehodite do predmestja Semedele, sprehod nadaljujete do Žusterne ali se ob morju sprehodite celo vse do sosednjega mesta Izola.

Kolesarji lahko zapeljejo na Parenzano, urejeno kolesarsko pot, ki mimo Kopra po poti bivše železnice vodi od Trsta (Italija) do Poreča (Hrvaška). Vožnja po njej je enkratno kolesarsko doživetje, ki kolesarjem ponuja ogled istrskih znamenitosti, mest in jih razvaja ob čistem zraku in neokrnjeni naravi.

Istrsko podeželje

Izlet v Padno

Vsem gostom priporočamo ogled in obisk bližnjih istrskih vasi. Če si naši gostje zaželijo osebno doživeti utrip podeželja, ki ga nudijo bližnje istrske vasi ter okusiti pristne istrske domače jedi ali kupiti lokalno pridelane pridelke in obrtniške izdelke, jih ob določenih terminih lahko napotimo v eno najlepših pristnih istrskih vasi, Padno. Padna, obdana z neskončnimi oljčniki, je od apartmajev Fonda Apartments Koper oddaljena 13 km oziroma 15 minut vožnje. Tam vaščani ob organiziranem obisku turistov prirejajo vaško tržnico z možnostjo okušanja istrskih domačih dobrot, priporočamo pa tudi ogled galerije Božidarja Jakca in Cerkve Sv. Blaža.

Izleti

Obiščite Slovenijo, Hrvaško, Italijo

Nastanitev v apartmajih Fonda Apartments Koper je odlično izhodišče za enodnevne izlete po Sloveniji ali v bližnji Italijo oziroma Hrvaško. Glede na možnost brezplačnega parkiranja avtomobila v neposredni bližini apartmajev (15 m od apartmajske hiše) ter bližino glavne avtobusne in železniške postaje (1300 m), se gostje lahko odpravijo na daljše izlete tako z lastnim avtomobilom, kakor tudi z javnim prevozom. Priporočamo predvsem obisk sosednjih obalnih mest Ankarana s kopališčem, Izole, Pirana in turističnega Portoroža ter obisk glavnega mesta Ljubljana (105 km oziroma 1 slabo uro vožnje). 60 km oddaljena je tudi najznamenitejša kraška jama v Sloveniji – Postojnska jama, le 35 km oziroma 30 minut vožnje pa je oddaljen Park Škocjanske jame. Najbližje italijansko mesto Trst je oddaljeno 21 km, meja z Republiko Hrvaško pa je oddaljena 16 km.